Throwback 2022

Vandaag is het officieel Blue Monday. Omdat het niet lukt om alle goede voornemens door te zetten en het nog wel even duurt voordat het weer vakantie is. Het is ook een prima dag voor een terugblik op hoogtepunten uit 2022. Het jaar waarin we met Online Video Producties de eerste schreden hebben gezet op ons pad naar maatschappelijke impact met onze opdrachtgevers.

Online Video Producties heeft gefloreerd tijdens de coronaperiode door heel veel webinars, livestreams en meercameraregistraties te verzorgen. Dat hield echter snel op na de laatste lockdown. We moesten onszelf opnieuw uitvinden.

Maatschappelijk impact bereiken met onze opdrachtgevers is wat we graag doen. We zetten aan tot nadenken, tot zichtbaarheid, tot interactie, tot werkplezier, tot… vul maar in. We zijn de begeisterte. Wij leven video. En dat doen we met een nederige en kritische houding. 2023 zal het jaar worden waarin dit duidelijk wordt, maar daarover later meer.

History Matters
We hebben een videocompilatie gemaakt met daarin beelden van aansprekende projecten. Wat direct opvalt is de meervoudige samenwerking met Hasna El Maroudi. Feminist, marathonloper, presentator, columnist, kritische denker. We hebben elkaar (opnieuw) leren kennen in theater Zuidplein met de opnames van History Matters. Een talkshow over het koloniale verleden van Rotterdam. Een zeer belangrijk onderwerp waarin pijnlijk duidelijk wordt dat Nederland de zwarte kant van de geschiedenis heeft genegeerd. Uitgevoerd in opdracht van st. Gedeeld Verleden en Gedeelde Toekomst. Een jaar lang bijna elke dinsdag te zien op OPEN Rotterdam. Met een vast team hebben we ruim 25 afleveringen
meercameraregistraties verzorgd. Het aankomende jaar zal de gerealiseerde content op een mooie manier wederom onder aandacht worden gebracht.

Lilith
Hasna is ook oprichter van het feministisch magazine Lilith. In samenwerking met de Balie hebben we met Hasna in onze greenscreen studio drie video’s opgenomen ter inleiding van gespreksavonden over oa. extreem rechts politiek.

NVR
Als presentator kwamen we Hasna ook tegen bij een productie in onze studio voor de Nederlandse Vrouwenraad. Daar hebben we 3 video’s voor opgenomen met de titel Dit werkt wel. Een bewustzijnscampagne voor alleenstaande mantelzorgende moeders in een financieel kwetsbare situatie. Vrouwen die een stap willen maken naar (meer en/of beter) betaald werk en daarmee naar economische zelfstandigheid, maar die belemmeringen ervaren bij het nemen van deze stap.

Ketelbinkie Award
Ketelbinkie Award is een aanmoedigingsprijs dat jaarlijks wordt uitgereikt aan een relatief jonge en innovatieve Rotterdamse onderneming. Door corona hebben de drie video’s van de genomineerden een jaar op de plank gelegen en werden ze halverwege het jaar eindelijk vertoond. Kanshebbers waren Floating Farm en Ramlab, BoerBakkerBert heeft de prijs in ontvangst genomen.

Suikerzoet Filmfestival
In augustus 2022 is Online Video Producties verhuisd naar Schiedam. In de Glasfabriek hebben we op de voormalige salesafdeling van het hoofdkantoor een nieuwe plek ingericht met 10+ werkplekken. De centrale ruimte is getransformeerd tot een webinarstudio, vergaderlocatie en yogastudio. Een heerlijke plek met een gezellige en huiselijke sfeer in een omgeving van kunstenaars, architecten en creatievelingen.
Een van de eerste producties was voor Suikerzoet Schiedam. Voor dit grootste gratis filmfestival van Nederland hebben we in samenwerking met Janet Huisstede een marketingcampagne verzorgd. Door video’s te maken die oproepen om te doneren.
Waardoor het festival gratis kan blijven. Vijftien lokaal bekende Schiedammers verschenen voor de camera. De 45 deliverables verschenen op verschillende social media kanalen en werden vertoond in de bioscoop voorafgaand aan de film. Het leverde 242 donaties op!

MadM CC
De naam is een afkorting van de naam Mathenesse aan de Maas Content Club. Wij zijn een groep enthousiaste contentmakers met een gedeelde liefde voor de wijk waarin we wonen.
Sinds 2021 zijn er op verschillende manieren doorlopend inspanningen voor de wijk Mathenesse waar Oscar Langerak, voorzitter van MadM CC, al 24 jaar woont en het kantoor van stond. Een wijk dat door politiek Rotterdam was vergeten maar dankzij de inspanningen van de stichting ondertussen volop in de schijnwerpers staat.

Tijdens de coronaperiode zijn we gestart met een webinarserie vanuit onze studio waarin bewoners geïnformeerd worden over ontwikkelingen van hun wijk. Dit is overgegaan naar hybride bijeenkomsten in de Fruitvis met als hoogtepunt een zeer goed bezocht lijsttrekkersdebat met een heuse fanfare als muzikale afwisseling.

Rondom de zomer hebben we in opdracht van Stadsmarinier Delfshaven gewerkt aan Mathenesse Nieuws. Een vijfdelige videomagazine over diverse krachtige ontwikkelingen in de wijk.

Er was een wisseling van de wacht in het bestuur. Een goede aanleiding om podcasts op te nemen met de oprichters en het huidige bestuur over de noodzaak van de stichting.

Hart voor Zaken
Over podcasts gesproken. Met zakenvriend, contentmarketeer, merkenjournalist en
begenadigd boekenschrijver Cor Hospes zijn we gestart met podcasts maken. Nu al een serie met 10 afleveringen waarin Cor in gesprek gaat met ondernemers over liefde. Liefde voor het vak en professionele liefde op de werkvloer. De podcasts zijn terug te luisteren via alle bekende platforms en worden onder de aandacht gebracht via De Ondernemer en andere DPG kanalen.

Gordijnen.nl
Er is ook liefde tussen Online Video Producties en Cor Hospes. Cor heeft voor Gordijnen.nl scripts geschreven voor een videomarketingcampagne. De campagne bestaat uit een viertal video’s ludieke video’s waarin alle mogelijkheden van onze nieuwe studio zijn benut. De campagne start in de derde week van januari. Het was werkelijk een feestje om gedurende een week elkaar op te jutten tot nóg meer creativiteit. Daar houden we van.

Duidelijk.
Met Leene Communicatie hebben we meegewerkt aan Direct Duidelijk een bewustzijnscampagne waarin een documentaire over overheidscommunicatie het
uitgangspunt is. Voor veel Nederlanders is informatie van de overheid lastig te begrijpen. In de documentaire zie je gesprekken met mensen op straat en een aantal experts zoals een burgemeester en communicatieadviseur. Zij delen hun ervaringen, de uitdagingen en de stappen die ze maken in het verbeteren van communicatie richting burgers.

De documentaire is bedoeld voor bestuurders en professionals bij de overheid, om met elkaar in gesprek te gaan hoe je als overheid begrijpelijker kunt communiceren met de burger. Zodat duidelijke overheidscommunicatie weer hoger op de agenda komt.
We zijn trots dat we deze documentaire hebben kunnen maken. We hopen op deze manier bij te dragen aan een extra impuls voor het verbeteren van communicatie van de overheid naar burgers.

2023
Dit wordt voor Online Video Producties het jaar waarin wij ons nog meer gaan inzetten voor overheidsorganisaties. Dat deden we al geregeld voor gemeente Rotterdam en sinds 2021 als filmagentschap voor de politie.
Recentelijk hebben we samen met zakenvriend Public Cinema aanbestedingen gewonnen voor de gemeente Den Haag en de Rijksoverheid. Wij gaan samen met onze opdrachtgevers ons focussen op het produceren van video die aanzetten tot maatschappelijke impact.