Borderless Nites

Hasna-NNT.jpeg
lilithzwartwit.png

Extreemrechts, radicaalrechts, alt-right, alt-light, rechts-fundamentalistisch, en spiritueel geïnteresseerde rechtse activisten. De uiterst rechtse kant van het politieke spectrum vormt bij lange na geen coherent geheel. Toch doet De Balie vanuit de journalistiek een poging om orde te scheppen in deze chaos. Wat is bekend over deze beweging? Wat is de link tussen extreemrechts en mensen die complottheorieën aanhangen? Hoe doe je hier journalistiek onderzoek naar? Regisseur Sunny Bergman en journalist Coen van de Ven nemen je mee in hun onderzoeksproces.

 

In samenwerking met het Noord Nederlands Toneel ging De Balie in de reeks Borderless Nites drie maal kort in gesprek over thema’s die een rol spelen in de nieuwe voorstelling Freedom van dansgezelschap Club Guy & Roni. Die voorstelling is gebaseerd op het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, een elektrotechnisch ingenieur uit Mauritanië die 14 jaar van zijn leven onterecht doorbracht als gevangene in Guantanamo Bay.

 

Online Video Producties maakte ism met Hasna el Maroudi van feministisch platform Lilith Mag voor de gelegenheid telkens een korte video ter inleiding.