Elia

rwt.png

Registratie theatervoorstelling voor Rotterdams Wijktheater.


Een pleintje, een avond, een vriendengroep, en ELIA. En een klok die stopt met tikken. Wanneer zich op een avond een ingrijpende gebeurtenis voordoet in de wijk, ervaren de omstanders de gevolgen hiervan. In de nasleep reflecteren ze erop terug… Wie is ELIA eigenlijk? Wat drijft hem? Wat en wie bepaalt hoe zijn leven verloopt, en hoe het met hem afloopt?

 

“Emotionele Rotterdamse show die symbool staat voor alle kinderen van ouders met een trauma” – NRC

 

Regie videoregistratie door Edgar Kapp.

 

ELIA is een theatervoorstelling gebaseerd op de levensverhalen van Rotterdamse jongeren die om uiteenlopende redenen geborgenheid zochten en vonden op straat. Een verhaal over onthecht raken en over het vinden van een thuis.

 

De voorstelling was begin november te zien in Theater Zuidplein. Gedurende het stuk namen we je mee op reis door de gangen en zalen van het theater. In elke ruimte leerde je ELIA en zijn omgeving op een ander manier, en via een ander perspectief kennen.

 

Alle jongeren die mee hebben gedaan aan deze voorstelling, hebben nog niet eerder op het podium gestaan. De talloze verhalen die zij met ons deelden, vormden een bron van inspiratie en urgentie voor het stuk.

 

REGIE
Liselot van de Geer
Hans Lein

 

REGIEASSISTENTIE
Patrick Ribeiro

 

GESPEELD DOOR:
Romano Haynes, Mahfoud Mokaddem, Martin Miles, Gideon Marengo, Soraia Filipa Borges, Feven Tesfai, Tyshawn D. Tesfai, Ibrahim Kaddouri, Esther Chantal Top, Abdallah Omar Mahamed, Dery Balentina, Kadisha el Yemlahi, Simone Pansa, Geronimo Silva Soares, Noraly Silva Soares, Laura Isabella Gravenbeek, Shenaya Jainandunsing, Lorrainne Mook, Givenchy Bhugwandass en Jornt Bras

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief