We love webinars: Livestream kookclinic PLUS supermarkt

IP.png

We love webinars! Een offline/online kookclinic met 30 man in de zaal en ruim 50 mensen via Zoom; 4 camera’s, een ppt en videoinstarts? Geen probleem!

4 juni verzorgden we een royale webinar-productie ism ImaginePeople voor Plus Supermarkten. Jaarlijks hebben ze een exclusief event voor de top-leveranciers van het bedrijf. Dit jaar kon dat helaas niet helemaal fysiek en is er een hybride event georganiseerd. Nadat de directeur een praatje hield over de resultaten vond namelijk een kook-clinic plaats met TV-kok Naresh Ramdjas. Ruim 50 mensen kookten thuis mee met 25 mensen in de studio. Studio? Een prachtig ingerichte congreszaal bij Hart van Holland in de buurt van Rijswijk. En de risotto was heerlijk!

 

livestream

Op één van de twee grote schermen in de zaal was de content te zien die we uitzonden, onze livestream zeg maar. Verschillende camerastandpunten afgewisseld met video-instarts en powerpoint slides. Op het andere scherm was een Zoom-grid te zien van de thuiskokers. Vooraf zijn die geïnstrueerd hoe ze het beste hun telefoon kunnen neerzetten, zodat we een optimaal kijkje in hun keuken kregen.

 

crew

De crew bestond uit twee cameramensen (4 camerastandpunten), een schakeltechnicus met set van VideoAgency, een geluidsman van AnyColourYouLike en mij als opnameleider. Vanuit de zaal waren er techneuten aanwezig voor licht, geluid en videoprojectie.

 

goede pre-productie

Vooraf hebben we een goede pre-productiemeeting gehouden en de mogelijkheden van de locatie bekeken. In eerste instantie was er het idee om ook gesprekjes in de zaal te houden met mensen van online. Maar dat hebben we afgeraden. Omdat je dan niet alleen feedback-loops kan krijgen maar ook te maken kan hebben met synchroniciteit-issues. Het platform waar we dankbaar gebruik van maken voor onze webinars is Webinargeek. Maar om beeldkwaliteit te garanderen kan de verbindingssnelheid anders zijn dan bij een online-vergadertool zoals Zoom. Om die te combineren kun je problemen krijgen wat het plezier van de deelnemers kan bederven. Als je eenmaal live bent, ben je live. En dat is spannend maar ook leuk. We love webinars!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief