WARM Rotterdam

Rineke-set-scaled.jpg
Logo_cmykDEFV2.png

Soms komen dingen wonderlijk samen. De eerste Goede Doelen Show, oftewel de nieuwjaarsreceptie van Platform Communicatie Rotterdam in 2019, werd gehouden in de Pauluskerk. Het was voor mij een memorabele avond omdat ik toen gevraagd ben lid te worden van het bestuur van deze vereniging van communicatieprofessionals. Op deze avond werd (voorlopig) voor de laatste keer de Ken-Je-Rotterdam-Quiz gespeeld, die ik won.

Het hoofdthema van de avond was WARM Rotterdam, een initiatief vanuit de Pauluskerk. Gerben Holwerda (toenmalig PCR bestuurslid) van communicatiebureau De Nieuwe Lijn bood aan om onbezoldigd voor dit initiatief een online magazine te maken.

Anderhalf jaar later (juni 2020) is magazine #3 gepubliceerd. Ik ben gevraagd om voor het hoofdartikel de fotografie te verzorgen. Het artikel gaat over het vangnet en de waarde van sociale ondernemingen maar ook hoe moeilijk zij het hebben tijdens de corona-crisis.

Geportretteerd zijn: Rineke Kraaij van Buitenplaats Brienenoord, Mireille van den Berg van Talentfabriek010 en Stefan van der Worm van Buurtlab.

Bekijk het magazine hier.

Warm Rotterdam is een samenwerkingsverband van ervaringsdeskundigen, informele organisaties, sociale ondernemingen en formele instanties die willen bijdragen aan een Warm Rotterdam. Een Warm Rotterdam is een stad waar:

  • mensen die in armoede leven invloed hebben op hoe armoede wordt aangepakt;
  • mensen die in armoede leven warm benaderd worden. Dat wil zeggen met respect, aandacht en betrokkenheid;
  • mensen die in armoede leven geholpen worden om uit de armoede te komen en geen van de instanties eraan bijdraagt dat armoede verergert;
  • er warmtebronnen zijn waar bewoners in armoede graag komen en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Warm Rotterdam is ervan overtuigd dat een inclusieve samenleving waarin iedereen telt én iedereen mee doet, noodzakelijk is voor een veerkrachtige, sterke en toekomstbestendige stad. Leven in een situatie die zich kenmerkt door armoede en uitsluiting hoort daar niet bij.