PCR webinar – Employer Branding

Dinsdag 19 mei 2020 stond Employer Branding, de bron van arbeidsmarktcommunicatie in de spotlight bij PCR. De door de voortschrijdende vergrijzing steeds krapper wordende arbeidsmarkt en andere trends dwingen werkgevers alles uit de kast trekken om mensen aan zich te binden. Omdat een fysieke bijeenkomst in deze tijd van afstand houden geen optie was, maakten we van de nood een deugd en organiseerden we het eerste PCR-webinar ooit.

 

In het webinar belichten we employer branding vanuit drie invalshoeken: strategie, door Ton Rodenburg van ClubgeistBVH, nieuwe media met Mees van Velzen van MrWork en de praktijk, door Joyce Moens van Van Oord.

 

Ton Rodenburg houdt zich als strateeg en conceptdenker al tientallen jaren bezig met het verbinden van mensen met merken. Eerst voor uitzendconcern Randstad, daarna bij reclamebureau ARA en sinds voorjaar 2019 met zijn eigen snelgroeiende bureau ClubgeistBVH. Laat je in deze webinar inspireren door Ton’s visie en ervaring op het gebied van bouwen aan sterke werkmerken en het activeren hiervan.

 

Mees van Velzen heeft in 2011 MrWork opgericht, een adviesbureau dat werkgevers ondersteunt bij het werven van talent via social media. Mees voorziet dat social media binnen een paar jaar een belangrijke rol in elke succesvolle wervingsstrategie zal spelen. Mees laat zien hoe je als werkgever met een slimme inzet van social media je talent-pijplijn kunt vullen.

 

Joyce Moens heeft meer dan 20 jaar ervaring in talent recruitment en employer branding voor internationale maritieme aannemer Van Oord. Met praktijkvoorbeelden laat zij zien hoe Van Oord laveert op de dynamische wereld van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

 

productie: Oscar Langerak
presentatie: Marc Amaral
techniek: Laurens de Bruijn
moderatie: Huug Barendrecht
locatie: MAASPodium
vormgeving: Lot van Beek
speciale dank: VideoAgency

fotografie: Huug Barendrecht