Start je carrière, deel 2

Schermafbeelding-2019-11-02-om-20.17.30-1.jpg

In mijn vorige blog schreef ik over mijn motivatie om weer als ZZP-er verder te gaan en hoe nodig het was om op de reset button te drukken. Terug naar de basis en mijn oorspronkelijke passie: video’s maken.

 

CLUBGEIST

Het eerste project waar ik direct mee aan de slag kon gaan was voor Carrière Uitzendbureau. Via Clubgeist, het gloednieuwe bedrijf van Ton Rodenburg en Mike Demelinne. Clubgeist is helemaal georiënteerd op employer branding en recruitment marketing. Carrière kwam met de vraag naar Clubgeist of er video ingezet kon worden om nieuwe franchisenemers aan te trekken. En Clubgeist kwam weer bij mij voor het uitwerken en presenteren van de strategie en de uiteindelijke realisatie.

 

ERVARING

Zo hé. Een betere start van mijn nieuwe carrière kan ik me niet wensen. Het ontwikkelen van een videostrategie die ik ook nog helemaal in eigen beheer mag realiseren. Of ik even al mijn ervaring van de afgelopen 20 jaar wil inzetten. Ja natuurlijk. Heel graag zelfs!

 

PROCES

Dicht op het proces zitten. Direct betrokken zijn bij het maken van video, van concept tot eindresultaat. Dat wil ik. Dat kan ik. Luisteren naar de uitdaging. Ideeën bedenken. Omzetten naar een strategie. Het liefst gekoppeld aan een erkend model. Concepten uitschrijven naar scripts. Betrokken zijn bij het preproductieproces, zoals budgetbewaking, teamsamenstelling en de planning maken. Tijdens de shoot regisseren en uiteindelijk de films editten. Nu als ZZP-er kan ik dit proces volledig naar mijn hand zetten. Heerlijk!

 

STRATEGIE

We hebben gekozen voor de Touch Tell Sell methode, een drietrapsraket hoe je je publiek laat kennismaken met je merk, inhoudelijk vertelt wat je bezighoud en uiteindelijk weet te converteren. Op touchniveau vertel je je merkverhaal, het is HERO-content waarin duidelijk je missie, visie en kernwaarden worden verteld. In deze fase speel je in op de emotie en zintuigen om maar zo duidelijk mogelijk verbinding te maken met je publiek. We hebben hero letterlijk genomen.

MODEL

De Reis Van De Held is een model, gebaseerd op de narratieve psychologie en het onderzoek van Joseph Campbell naar de universele verhaalstructuur, die naar een next level is gebracht door Manfred van Doorn van Double Healix Academy. De reis bestaat uit 12 fasen die zorgen voor een goed en rond verhaal. Aangezien ik hier een echte fanboy van ben, zie je alle stappen terugkomen in de video die we voor Carrière hebben gemaakt.

WERKPLEZIER

Het mooie aan het model is dat het ook een spiegel is voor je eigen leven. Want de uitdagingen in die reis ga je niet uit de weg. Gelukkig werkten we in een fantastisch en hecht team waarbij iedereen autonoom zijn creatieve inbreng volledig tot uiting kon brengen. Waardoor het werkplezier duidelijk merkbaar hoog was tijdens de hele productie. Immers, daar ga ik voor, daar krijg ik energie van.

Het is een omvangrijke productie geworden, de draaidag duurde van 6 tot 20 uur, met 6 acteurs/figuranten en een royale crew van 9 man, waaronder mijn vrouw voor styling. Wat ik trouwens echt supertof vind: samenwerken met deze fantastische vrouw, ze kijkt kritisch mee en is een geduchte sparringspartner. Het is gelukt om binnen 1 dag op 3 locaties alle scènes te draaien.

 

RESULTAAT

Een video van 1,5 minuut waarvan enkele social snacks in verschillende beeldverhoudingen zijn opgeleverd. Zodoende loopt de campagne naar tevredenheid sinds 1 september 2019. Vervolgens werk ik met Clubgeist aan Employer Value Proposition videoconcepten voor Van Oord en De Heus en aan een Moodvideo: The Future of Recruitment voor de Aviko Annual Leadership Conference. Kortom een goed begin van mijn reis als zzp-er en als vriend van Clubgeist waar ik nog graag lang mee samenwerk.

Meer informatie over dit project vind je hier.

Behind the scenes aftermovie door Fabian Bemener.

REAGEER

Schrijf je in voor de nieuwsbrief