Optoppen met Hugo de Jonge

Organisatieonderdeel Woningbouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil een grotere groep stakeholders zoals woningcorporaties, lokale overheden en marktpartijen, informeren en enthousiasmeren om met Optoppen aan de slag te gaan/aan te haken bij de Optop-coalitie. Deze enthousiasmerende videoreportage van de aftrap van de samenwerking op het gebied van Optoppen gaat hierbij helpen.

 

Nederland is een van meest dichtbevolkte landen in Europa en daarom hebben wij over de eeuwen veel creatieve oplossingen moeten vinden om zo efficiënt mogelijk om te gaan met onze woonruimte. In een tijd van groot woningtekort zijn deze innovatieve oplossingen hard nodig. En één van deze oplossingen is optoppen. Bij optoppen wordt er gebruik gemaakt van de platte daken van bestaande gebouwen, waar extra woningen op gebouwd kunnen worden. Optoppen brengt meer voordelen met zich mee dan alleen het bestrijden van de woningnood. Het optoppen van gebouwen gaat vaak gepaard met het verbeteren en verduurzamen van het bestaande gebouw en de wijk eromheen.

 

Op 27 september 2023 kwamen de Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, de voorzitter van Aedes – vereniging van woningcorporaties, Gemeenten, Provincies, woningcorporaties en marktpartijen bijeen om samen optoppen een succes te maken. De aftrap van deze samenwerking vond plaats in Madurodam.

 

Credits

Productie: Vanessa Vloemans
Script: Puck Wouters
Regie: Oscar Langerak
Camera en edit: Vincent Smit