Havenmakers in beweging

‘Havenmakers in beweging’ is een serie van het programmabureau M4H om duurzame ondernemers die werken in M4H of op RDM (Rotterdam Makers District) in de spotlight te zetten. Wij hebben voor deze mooie serie drie video’s mogen maken die totaal verschillende innovatieve bedrijven laten zien in video’s van ongeveer een minuut.

 

Duurzame, innovatieve ondernemers in de spotlight

Linda Post is oprichter van The Talk of The Town (TTOTT). TTOTT is een designbureau dat van oude materialen weer iets levends maakt. Het mooiste en meest waardevolle materiaal van de stad werd weggegooid, Linda brengt hier verandering in. Ze verzamelt materiaal dat afkomstig is van Rotterdamse iconen en maakt daar nieuwe gebruiksvoorwerpen van (bv het tapijt van de Rooftop Walk Rotterdam, hout van de roltrappen uit de Maastunnel). Zo wordt er weer leven geblazen in oude stukken van Rotterdam en zorgt ze voor een duurzaam gebruik van materiaal dat anders wordt bestempeld tot afval.

Er moet meer spontaan leven (biodiversiteit) in de stad komen. Met die gedachte zijn Pierre Oskam en Max Latour samen tot het besluit gekomen om Urban Reef op te richten. Bij Urban Reef zien ze de stad als een levend rif dat ruimte nodig heeft om te ontwikkelen.

Max en Pierre experimenteren veel met verschillende materialen en vormen om verschillende organismes de ruimte te geven, zodat ze zich in de grote stad te kunnen vestigen.

Dagenlang in het (openbaar) vervoer dat ook nog eens veel openbare ruimte inneemt. Mars Geuze vind dat reizen sneller en duurzamer moet kunnen en heeft daarom van Hardt opgericht. Hardt is bezig met het creëren van een hyperloop waarmee je binnen een paar uur heel Europa op een duurzamere en snellere manier kan doorreizen.

gr.png

Motel Mozaique en Parfum de Boem Boem verzorgden dit jaar een driedaags festival, festival MOMO Fabrique 2022, in het stadshavengebied M4H gebied. Inclusief ‘expedities’ (wandelingen) langs verschillende bedrijven die hier gevestigd zijn. De video’s zijn in aanloop naar dit geweldige weekend op social media gepost.

 

Credits

Producer: Saskia Roeleveld
Camera en interviews: Oscar Langerak, Beke Olyrhook, Ravza Atabay
Edit: Jerry Gerritse, Celina Nieuwland, Beke Olyrhook
Eindredactie: Ilka Blok, Oscar Langerak