Zomercarnaval 2023

OPEN Rotterdam reed mee met een kar tijdens de Zomercarnaval parade 2023. Vanaf deze kar werd een live-uitzending gemaakt. Online Video Producties is gevraagd om een voorstel te maken voor realisatie van de live tv-uitzending We vinden het een eer om deze productie te mogen verzorgen van het bekendste Rotterdamse Zomerfestival voor de lokale omroep.

 

We verzorgden de live tv-uitzending van het Rotterdams Zomercarnaval. We brachten zo in beeld en geluid live verslag uit van het muzikale en kleurrijke festival. We waren live vanaf twee plekken. Een vaste en een bemande camera werd neergezet voor de deur van de redactie van OPEN Rotterdam aan het Eendrachtsplein. We gingen live omstreeks het tijdstip dat de Zomercarnavalkoningin hier arriveerde. Hier was presentator aanwezig die verslag deed te plaatse en straatinterviews afnam.

 

In de parade op de eigen rijdende kar van OPEN Rotterdam stond een DJ-set en was Nicky do Rosario aanwezig die ook interviews afnam maar dan op de kar. Gedurende de livestream van ±2 uur schakelden we tussen de twee locaties. Halverwege het programma bracht een DJ muziek ten gehore. Op de kar was een vaste camera gemonteerd en was een ENG-cameraman die handheld camerawerk verrichtte.

 

Credits

Project -coördinatie: Zoë Pinto E Neto
Hoofd productie: Vera Nielsen
Productie: Sacha Meijer, Lisa van der Wiel, Rikke Severiens
Presentatie: Nicky do Rosario en Sherill Samson
Regie: Oscar Langerak
Eindredactie: Davidson Rodigues
Schakeltechniek: Jerry Gerritse
Camera: Jaap Hoogstad en David de Bruijn
Items en animaties: OPEN Rotterdam
Decor: Kek