UWV – Successen van C-ICT

KERNBOODSCHAP

Vier je successen! De afdeling C-ICT van UWV zit al jaren in een reorganisatie en ondanks dat de organisatie wel eens niet gunstig in het nieuws komt gaat er juist heel veel wél goed!

STIJL

In de video zien we mensen die verantwoordelijk zijn voor het mooie werk dat C-ICT levert. Dit doen ze op verschillende afdelingen in gebouw D aan de La Guardiaweg in Amsterdam. Deze mensen hebben een verantwoordelijke taak, tegelijkertijd is werkplezier uiterst belangrijk. We laten trots en werkplezier zien. We zien niet alleen de 6 mensen die over de successen vertellen, maar zoveel mogelijk mensen van hun afdeling.

De beelden moeten uitdragen dat deze mensen weten waar ze mee bezig zijn en dat wat ze doen aan hen is toevertrouwd. Ondertussen hoor je steeds in voice over een werknemer van 1 van de 6 afdelingen vertellen over een behaald succes van die betreffende afdeling. Als een nieuwe persoon begint met spreken is duidelijk te zien wie die persoon is. Terwijl je de persoon NIET ziet praten. We zien de persoon alleen via sfeerbeelden. We noemen dit een inner voice.

Er klinkt onderliggend opzwepende muziek. Het tempo van de beelden en de beeldwisselingen wordt hierop afgestemd.

BEELDVERHAAL

We volgen 6 mensen vanaf het centrale plein aan de La Guardiaweg naar hun werkplek op één van de afdelingen in gebouw D. We filmen hoe ze aanlopen en naar de gang van de liften lopen. Daar komen ze elkaar tegen en groeten elkaar. Iemand drukt op een knop en stappen gezamenlijk de lift in waarna de deuren sluiten.

Elk hoofdstuk begint dat die hoofdpersoon de lift uitstapt en over zijn afdeling loopt naar zijn werkplek. Op elke afdeling filmen we overeenkomende beeldverhaaltjes: we brengen facetten van het werkproces in beeld. Gesprekken aan een bureau, bij de koffiecorner en in vergadering. Relevante details zoals posters of ordners brengen we in beeld zodra dat aansluit bij het gesproken verhaal.

REPORTAGE

6 juni 2019 is er een bijeenkomst waarbij alle afdelingen van UWV -ICT bijeen komen. Om te vieren, om te evalueren, om pas op de plaats te maken om door te kunnen naar de volgende fase. Reporter Dewi Boode en cameraman/editor Oscar Langerak brengen verslag van deze dag.

opdrachtgever
producent
producer video 1
producer video 2

regisseur
videograaf
assistent

edit
grading
audio

figuranten

UWV
VideoAgency
Anouk van der stel
Laurens de Bruijn

Oscar Langerak
Jonah Snoei
Sarina Bax

Oscar Langerak
Robin Verspeek
Oscar Langerak

UWV medewerkers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief