TWD employer branding

TWD

Temporary Works Design is een engineering en design bureau voor de offshore wind en civiele sector. Met de behoefte naar de inzet van video voor employer branding en het aantrekken van nieuw personeel zijn mensen van de afdelingen HR en communicatie naar Oscar Langerak gekomen.

 

Oscar Langerak heeft een video gerealiseerd waarin duidelijk naar voren komt welke bedrijfsactiviteiten TWD uitvoert maar zeker ook hoe het is om te werken bij het bedrijf. Van deze video zijn twee social snacks gemaakt. Dat zijn korte afgeleide video’s, marketingtechnisch geoptimaliseerd voor social media. Deze hebben tot doel om mensen online te verleiden door te klikken naar de vacaturepagina en daar de gehele video te bekijken.

 

inhoud

In de hoofdvideo volgen we 4 medewerkers van TWD. De video start met beelden van hen dat ze aankomen op de locatie Rotterdam Science Tower. We volgen de personen vanuit de lift, langs de ontvangstbalie naar hun werkplek. We zien de dagelijkse werkzaamheden van oa. een engineer en een designer. We zien een teamoverleg. Dit gebeurt dan weer bij een planbord en dan weer in een vergaderruimte met een groot scherm waarop sprekende projectbeelden te zien zijn. Ook is er overleg bij een maquette, al dan niet van Lego.

 

Onderwijl horen we de vier personen praten over het bedrijf en hun beleving van het werk. Om tot het verhaal te komen geven ze antwoord op vragen die gaan over projecten, de werksfeer en de persoonlijke ontwikkelingen.

 

vorm

We filmden full color slow motion beelden waardoor goed de impact van het beeld overgebracht wordt. De rust van de verhalen blijven hiermee bewaard terwijl in redelijk hoog tempo het verhaal van TWD en haar medewerkers verteld en getoond wordt.

 

De hoofdvideo is in full HD kwaliteit met 16:9 verhouding opgeleverd. De social snacks met 1:1 verhouding, optimaal voor oa LinkedIn.

 

regie & edit: Oscar Langerak
camera: Danny Akker