Studio Stadmaken

In opdracht van OPEN Rotterdam produceerde Online Video Producties twee video’s over de talkshows van Studio Stadmaken, die plaatsvonden tijdens het Stadmakerscongres op 17 november in Theater Rotterdam.

 

Nu steeds meer plekken voor jongeren verdwijnen, staat de Rotterdamse jongerencultuur onder druk. In Studio Stadmaken zoekt presentator Sanne Poot dit uit met oprichter van Yung World Odair Inocencio, on-officiële nachtburgemeester Thys Boer en onderzoeksjournalist Teun van den Ende. Hoe blijft Rotterdam een vernieuwende en creatieve stad als het de jongerencultuur steeds moeilijker wordt gemaakt?

 

En hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens de tweede talkshow van Studio Stadmaken legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen. Hoe leren we van het verleden en wat zijn nieuwe manieren om Rotterdammers hun stem te laten horen? Zou het burgerberaad, wat volgend jaar van start gaat, daar een glansrol in kunnen spelen?

 

Studio Stadmaken is een co-productie met OPEN Rotterdam en Vers Beton, en mede mogelijk gemaakt door AIR.

 

Credits

Productie: Irene de Mol
Presentatie: Sanne Poot
Regie: Oscar Langerak
Styling en visagie: Kek
Camera: Danny Cotino en Luciano Monteiro
Edit: OPEN Rotterdam