PCR Zomerborrel 7 juli 2019

pcr.jpg

Hoe kreeg een verbleekte icoon van de Rotterdamse wederopbouw alsnog een tweede leven? Tjeerd Hendriks, een van de drijvende krachten achter het initiatief om het Industriegebouw (HIG) nieuw leven in te blazen, deed het met aanstekelijk enthousiasme én een rondleiding uit de doeken op de PCR zomerborrel 2019. 

Het Industriegebouw is een van die verborgen parels waar Rotterdam patent op lijkt te hebben. Het aan de rand van de Stadsdriehoek gelegen complex was één van de eerste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland. In 2015 werd het verouderde en bijna verlaten Rijksmonument gekocht door een groep Rotterdamse investeerders.

Na enkele jaren hard werken is het Industriegebouw in 2019 uitgegroeid tot een nieuwe Rotterdamse hotspot en vormt het een bruisende, creatieve gemeenschap van meer dan 200 bedrijven en ruim 1.000 professionals met hoogwaardige horeca en winkels.

Het passende zomerse decor bij deze kroniek van een wedergeboorte werd gevormd door palmen, houten bankjes en een door Taqueria Alfredo’s verzorgde culinaire bloemlezing van quesadillas, burritos en andere hapjes en drankjes geïnspireerd op de hedendaagse Mexicaanse ‘street en comfort food’ cultuur.