We love webinars: Oosterhoff online

holland-spoor.png

We Love Webinars

Webinars. En ze zijn er in allerlei soorten en maten. Je kan het uiteraard lekker klein houden. Zelf achter je webcam kruipen en de show hosten via je laptop.

 

Of je huurt een congrescentrum af en organiseert er een kookclinic. Waarbij er mensen online meekoken met de tv-kok en het studiopubliek.

 

talkshow-net-als-op-tv

Maar wat vaker voorkomt, en wat we recentelijk op een heel mooie manier hebben verzorgd, is een talkshow-net-als-op-tv. Met een presentator, een introleader, instartvideo’s per onderwerp en lekker veel camerastandpunten. Vooraf goed doorgesproken en met een strak draaiboek. Waarbij een schakeltechnicus, geluidsman, lichttechnicus, een opnameleider en een moderator de productie verzorgen. Oh ja en dan wel in een mooie zaal en met een lekkere lunch.

 

De opdracht

Oosterhoff Group is een groep van innovatieve ondernemingen werkzaam in de bouwsector. De vorig jaar ingezette traditie, om jaarlijks met 750 collega’s bij elkaar te komen, werd dit jaar een online bijeenkomst. Een idee van Huug Barendrecht en Meeuwes de Ruiter van Holland Spoor. Laatstgenoemde tekende er ook voor om de tafelheer te zijn en de gesprekken te leiden. Deed ie als een pro, voor de eerste keer van zijn leven. De gehele productie is in 3 weken opgezet. Ja, online video producties hebben vaak een korte doorlooptijd. Zijn we intussen aan gewend geraakt.

Tijdens de 1,5 uur durende bijeenkomst kwamen naast de CEO en directeur van de STAK, vertegenwoordigers van het innovatielab en taskforce sales & acquisitie aan het woord. Alle onderwerpen werden steeds met een video geïntroduceerd.

 

Goed verhaal

Ging er dan niets mis? Nee, deze keer niet. Als je al flink wat webinars achter de kiezen hebt weet je ondertussen waar je op moet letten.

Bij een andere webinarproductie waren we wat overmoedig en wilden we tijdens de webinar via Zoom iemand online laten meepraten. Dat gaan we niet nogmaals doen. Sync-problemen en audio feedback zijn uitdagingen naast het op de juiste manier de verbindingskabeltjes aan elkaar knopen.

 

Webinars

Die zijn spannend en leuk.
Want als je eenmaal live bent, ben je live.
Check je de chat, hou je bij hoeveel kijkers er zijn.
Geniet je van de interactie, op de vloer en online.
We Love Webinars.

 

crew

producent/opnameleider: Oscar Langerak
schakeltechniek: Laurens de Bruijn (VideoAgency)
geluidstechniek: Henk-Jelle de Groot (AnyColourYouLike)
camerawerk: Oligar da Paz
locatie en zaaltechniek: Maaspodium
editor instartvideo’s: Oscar Langerak
Voice-overs: Jet Sol