Mijn naam is Dirck Slabbekoorn…

8ef149f3-c3ad-436e-9079-f46e8ce6efcd-2.jpg
IMG_4710_jpg-2.jpg

“Ieder mens is fantastisch, laten we daarnaar handelen.”

 

De Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties zijn in 2015 aangenomen door 193 landen die zitting hebben in de Algemene Vergadering van de VN. Sindsdien fungeren ze als een richtlijn voor bedrijven, overheden en organisaties in onze zoektocht om van onze planeet een betere plek voor ons allemaal te maken. Armoedebestrijding is SDG #1. Online Video Producties vindt dit onderwerp belangrijk en reageerde daarom enthousiast op de opdracht van stadsmarinier Avril Schreurs.

 

Armoedebestrijding en schuldenprobematiek

Avril is de stadsmarinier in Delfshaven Rotterdam. Tijdens een congres over armoedebestrijding en schuldenproblematiek op 20 april gaf ze een rondleiding door haar wijk. Deelnemers gingen langs bij personen en initiatieven die zich op bevlogen wijze inzetten tegen armoede. Dirck Slabbekoorn is zo’n persoon. Helaas kon hij die dag niet aanwezig zijn en Avril vroeg Online Video Producties om zijn verhaal te vangen in een video. Wat we met veel plezier hebben gedaan.

 

Positief mensbeeld

Dirck is filiaalmanager van een grote supermarkt, liep een hersenkneuzing op door een voorval in de winkel en heeft tijdens het herstel hiervan zijn toenmalige negatieve mensbeeld opnieuw moeten vormgeven. Nu zegt hij: “Ieder mens is fantastisch, laten we daarnaar handelen.” Vanuit deze overtuiging is zowel het personeelsbeleid (bijvoorbeeld het aannamebeleid) als het omgaan met winkeldiefstallen op een bijzondere manier aangepast.

Net als andere producties is het verhaal verteld volgens het Reis van de Held model.

 

Credits

Concept: Oscar Langerak
Script en regie: Aurora Peters
Camera en montage: Vincent Smit
Visagie: Kek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief