E-learning voor Yoga studio

thumb.png
1509008485.png
IMG_8342-scaled.jpg

Want als we voorlopig allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven en volwassenen alleen individueel kunnen sporten zijn online videolessen een uitkomst. Niet alleen voor yoga. Flipping the classroom is al langer een bekend fenomeen in het onderwijs. Noodgedwongen neemt e-learning nu een vlucht. Video is een ideaal medium om informatie mee over te brengen. Je laat het zien terwijl je erbij vertelt. Ging het te snel? Dan spoel je even terug of zet ‘m op pauze.

 

Brenda is zelf normaal niet zo van het digitale en het online zijn. Ze is zelf graag in contact met het tastbare, hier en nu. Na de eerste enthousiaste reacties van haar klanten, nadat de eerste video’s online verschenen, heeft ze er lol in gekregen en zijn we reeds drie opnamedagen verder en staat de teller op 23 video’s.

 

in korte tijd écht iets moois neerzetten

Brenda: “Toen Oscar mij benaderde voor het maken van online content, stond ik inderdaad niet direct te juichen. Ik? Online? En dan zeker van die slecht verstaanbare lessen geven, mij niet gezien! Nadat eind maar bleek dat mijn studio voorlopig nog niet open mocht en ik het naar mijn klanten toe wel zo netjes vond om hen toch iets aan te bieden, besloot ik Oscars website eens te bekijken. En warempel, dit zag er professioneel uit, met ook niet de minste bedrijven waarmee Oscar heeft samengewerkt.

 

Na een prettig gesprek hebben Oscar en ik drie draaidagen ingepland en ik kan niet anders zeggen dan: het was geweldig! Oscar was op tijd, had goede camera’s bij zich die niet al teveel ruimte in beslag namen én was enthousiast. Hierdoor kwam bij mij ook de creativiteit los, waardoor we – met de planten uit de studio en wat kaarsjes – een prachtige setting hebben gecreëerd, waarin in en mijn collega een twintigtal lessen hebben opgenomen.

 

De opname dagen waren productief én effectief – mijn klanten waren zeer positief! “Alsof ik echt in de studio lag!’, “Wat ziet het er professioneel uit!” en “Wat een goede kwaliteit!” waren veelgehoorde reacties. Men is echt dankbaar dat ik de moeite genomen heb om in korte tijd écht iets moois neer te zetten, wat zij in hun eigen tijd kunnen bekijken – zo vaak als ze willen. Iets wat zonder Oscar niet gelukt was! Ook geeft het mensen de gelegenheid om eens iets anders te proberen dan hun vertrouwde les.

 

Ben ik blij dat ik uit mijn eigen comfort zone gestapt ben? Jazeker! Naast dat ik mijn klanten iets heb kunnen teruggeven, heb ik veel plezier gehad tijdens het maken van de video’s. Oscar had allerlei ideeën, waardoor er bij mij ook weer allerlei ideeën omhoog kwamen wat de creativiteit en de afwisseling in de video’s ten goede kwam. Online? Ik ben om!”