50 DAGEN CORONA-LOCKDOWN

En dan staat plots alles stil. Het is nu de tiende maand sinds ik weer als zzp-er werkzaam ben en heb de 50ste dag van de intelligente corona-lockdown waar we in zitten, aangetikt. De gevolgen van corona zijn niet mijn praktijk binnengeslopen maar hebben keihard op de rem getrapt. Geen betaalde opdrachten meer. Offertes die niet doorgaan, projecten die worden uitgesteld tot volgend jaar of helemaal worden gecanceld. Niet alleen bij mij maar in de hele creatieve sector vallen de corona-maatregelen zwaar. Wat doe je dan? Dit is wat ik heb gedaan gedurende de eerste 50 dagen.

ADHD-1.jpg

IMPROVISEREN

In een aantal blogs ben ik openhartig geweest over mijn achtergrond, carrièreverloop en mijn motieven. Daarin schreef ik, onder andere, dat in de zomer van 2018 bij mij ADHD is gediagnosticeerd. Kenmerkend is dat de hersenen dan sneller op prikkels (impulsen, stemmingen en gebeurtenissen) reageren. Maar ook dat ADHD-ers creatief zijn en goed kunnen improviseren. En dat zijn eigenschappen die menigeen wel moeten aanspreken in deze tijd.

 

Ik ben niet dat je zegt echt een stuiterbal maar ik houd mezelf wel graag bezig. Stilzitten is niet om duimen te draaien maar om te schrijven of video te editten. Een boek lezen of tv kijken doe ik liggend. Energie laat ik er graag uit met hardlopen, fietsen of het maken van muziek. Sinds corona, zeker met het lekkere weer die er in dezelfde periode is, ben ik bijvoorbeeld veel in de tuin geweest. Groentetuin aanleggen, de heg snoeien, meubeltjes timmeren van pallets en een pergola bouwen.

 

INTELLIGENTE corona-LOCKDOWN

Hoe komen we deze periode door? Ik post dagelijks een story op Instagram om mezelf en anderen te laten zien dat het leven doorgaat. Hardlopen, fietsen, tuinieren, naar kantoor gaan en mezelf professioneel blijven uitdagen. Mijn vak uitoefenen. Er is nu ook tijd en ruimte om mezelf nuttig te maken voor iemand anders die ook geraakt is door corona. Zoals Brenda van Brenda’s Balance, een school voor yoga en pilates in Rotterdam West, waar ik sinds het begin van dit jaar twee keer per week aan mijn core werkte. De school moest sluiten en ik miste mijn lessen. Dus ik bood haar aan om haar lessen te filmen, goed te doen vanaf 1,5 meter, en als e-learning video’s aan te bieden aan haar vaste klanten.

IMG_8342-scaled.jpg

E-learning

Want als we voorlopig allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven tijdens de corona-lockdown en volwassenen alleen individueel kunnen sporten zijn online videolessen een uitkomst. Niet alleen voor yoga. Flipping the classroom is al langer een bekend fenomeen in het onderwijs. Noodgedwongen neemt e-learning nu een vlucht. Video is een ideaal medium om informatie mee over te brengen. Je laat het zien terwijl je erbij vertelt. Ging het te snel? Dan spoel je even terug of zet ‘m op pauze.

>Brenda is zelf normaal niet zo van het digitale en het online zijn. Ze is zelf graag in contact met het tastbare, hier en nu. Na de eerste enthousiaste reacties van haar klanten, nadat de eerste video’s online verschenen, heeft ze er lol in gekregen en zijn we reeds drie opnamedagen verder en staat de teller op 23 video’s.

 

Wil je ook lessen van Brenda? Of alle video’s bekijken die we gemaakt hebben? Unlock ze via https:// brendasbalance.nl

HUISSTIJLONTWIKKELING PCR

Toeval of niet -het was al zo gepland- maar sinds de corona-crisis is het grote innoveren van Platform Communicatie Rotterdam begonnen. En daar heb ik veel tijd en aandacht in gestopt. En het is supermooi geworden. Een compleet nieuwe website en financieel administratiesysteem dat door goed programmeerwerk nauw samenwerkt. En dat allemaal voorzien van een nieuwe huisstijl. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op https://pcr.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief