DuurzaamheidsDag Hoeksche Waard webinar

Samen met Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Energieke Regio, Provincie Zuid-Holland en Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden organiseert gemeente Hoeksche Waard jaarlijks een Duurzaamheidsdag voor ondernemers. Vrijdag 9 oktober werd vanuit MFA De Boezem & Co in Oud-Beijerland een spraakmakende online live uitzending met Hoeksche Waardse presentatrice Jantien van den Berg over Circulair Ondernemen als succesvol verdienmodel opgenomen en live uitgezonden.

 

Met gastspreker: programmamanager circulaire economie bij Rabobank Nederland, David van Lynden. Hij neemt je mee in de ins & outs van een werkend circulair businessmodel, creatieve innovaties, partnerschap en financiële oplossingen.

 

Met aan tafel: Sandra Nap (biobased bouwen), Martijn Trouwborst (Hoeksche Houtketen), Gertjan van Dueren den Hollander (kringlooplandbouw), Marleen Gulden (ecopreneur) en Monique van Lent (projectleider circulaire economie gemeente Hoeksche Waard). Razende reporter Niels van der Jagt houdt je scherp met pittige polls en brengt je met flitsende video’s naar waar circulair leeft in de Hoeksche Waard.

 

De onderwerpen die worden besproken zijn: circulair bouwen, kringlooplandbouw en Hoeksche Waardse samenwerkingen.

 

Met tafelheren: wethouders Huibert Steen en Paul Boogaard, Jan Wim van Wijngaarden (OHW) en Jaap Willem Eijkenduijn (Energieke Regio).

Het was een succesvol webinar zonder flaws and fails. Dat kan met een goede voorbereiding en een team van professionals die weten wat er bij een dynamische webinar komt kijken. De productie kwam tot stand onder de bezielende leiding van Meeuwes de Ruiter van strategisch communicatie bureau HollandSpoor. Inhoudelijk is er voorafgaand aan de productie flink wat overleg geweest over de samenstelling gasten. Zijn er door Meeuwes en Jantien voorgesprekken gevoerd en heeft Oscar Langerak een locatiecheck uitgevoerd.

 

Er is flink wat tijd gaan zitten in het ontwikkelen van een mediapakket. Dat er voor gezorgd heeft dat deze live videoproductie een geheel werd door de visuele vormgeving. Er waren flink wat videoinstarts wat zorgde voor afwisseling in beeld en spanningsboog. Een helemaal leuke afwisseling was dat na elk programmaonderdeel (vijf in totaal) er een interactief moment was dat de kijkersvragen behandeld werden en er door de razende repoerter de poll-vraag werd behandeld. Zo bleef ook het publiek actief betrokken bij de webinar.

Jantien van den Berg
presentatie

Huibert Steen
wethouder Duurzaamheid

Paul Boogaard
wethouder (Circulaire) Economie

David van Lynden
Circulair Business Developer
Rabobank Nederland

Jan Wim van Wijngaarden
Ondernemersvereniging Hoeksche Waard                                                   

Jaap Willem Eijkenduijn
Energieke Regio

Martijn Trouwborst
Ecopreneur en oprichter Hoeksch Hout

Sandra Nap
Holland Houtland

Gertjan van Dueren den Hollander
Landbouwbedrijf Geduho


Marleen Gulden
Ecopreneur en oprichter
Eco Concept Group en iamoo

Monique van Lent
adviseur Circulaire economie
gemeente Hoeksche Waard

Niels van der Jagt
razende reporter 

Rinske Haan
VAN AS B.V. 

Ad van Dongen
Van Dongen Schilderwerk

Benine Janssen
SophieGreen

Met dank aan:

Locatie
MFA De Boezem & Co

HollandSpoor
Producent en Moderator 

MB Audiovisual
Technicus licht & geluid

Jongens van Nipkow
Video’s

Online Video Producties
Audiovisuele vormgeving
Realisatie webinar

In samenwerking met:
Ondernemersvereniging Hoeksche Waard
Provincie Zuid-Holland
Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden
Gemeente Hoeksche Waard
Energieke Regio