Aandacht is het mooiste wat je iemand kunt geven

oscar16x9.jpg

Een verhaal, boodschap, mededeling, informatie, gedicht, verzoek, verslag, parabel, relaas of kroniek, om aan te zetten tot gedragsverandering, ter kennisgeving of ter lering ende vermaak. Tjonge jonge, er wordt wat af gecommuniceerd. Voorzien van een afbeelding of video. Verspreid volgens een of ander slim model; als communicatieadviseur is het je werk om aandacht te oogsten met je werk.

 

Waarom vind ik dat leuk?

Als kind voelde ik mij niet begrepen en genegeerd. Ik kreeg niet de aandacht dat ik nodig had. Iets met mijn vader die hetzelfde had met zijn vader. (Ik hou mijn zoon in de gaten!). Mijn techniek trouwens in mijn jeugd om aandacht te krijgen was om, zonder wat te zeggen, mijn antagonist zó lang en indringend aan te kijken dat het uiterst ongemakkelijk werd voor de ander. Ik bestudeerde die persoon aandachtig om te begrijpen waarom die is zoals ie is en doet wat ie doet. Mijn lerares Engels reageerde daar weer anders op dan mijn vader en het effect pakte altijd negatief uit voor mijzelf. Maar ik heb wel leren kijken.
Dat kijken heb ik tijdens de kunstacademie aangescherpt door af te studeren met fotografie en video. Nu ruim 20 jaar verder heb ik vanuit Rotterdam gewerkt aan honderden uren aan lokale televisieprogramma’s en alle mogelijke vormen van videoproducties. Ik leef video.

 

Mijn contactpersonen

zijn bijna altijd communicatieadviseurs. Ik ben in hun belevingswereld gedoken, ben lid geworden van communicatieclubs en heb communicatieboeken verslonden. Ik ben niet meer boos; aandacht is liefde. Ja, ik heb ook Cor’s boek gelezen. In het verlengde daarvan vond ik op deze relatiewebsite mooi omschreven dat aandacht het mooiste is wat je iemand kunt geven.

 

Ondertussen weet ik dat er veel verschillende manieren zijn om aandacht te krijgen. Daar werk ik graag en met toewijding aan en heb oog voor wat de ander beweegt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief