Week van de Omgevingswet

b137f0a2-8912-4435-a085-79471f0aa073.jpg

GR-logo.jpg

De Week van de Omgevingswet ging over alles omtrent de fysieke leefomgeving. De omgevingswet is een Nederlandse wet die begin 2022 in werking treedt. Om alle betrokkenen binnen de Gemeente Rotterdam op een leuke, en tegelijk inhoudelijke, manier samen te brengen vond van 29 maart tot en met 1 april 2021 de eerste editie van de BWT Omgevingswet online projectweek plaats. Vanuit de studio van Online Video Producties.

 

verbinding

Gedurende de hele week zijn door en voor collega’s workshops gegeven. Waar veel kennis is gedeeld en waar veel ruimte voor vragen en interactie vanuit de deelnemers was. Na deze week is iedereen op de afdeling weer op de hoogte. Over onderwerpen als de Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en toepasbare regels. De bouwstenen voor het omgevingsplan, de Omgevingstafel en de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB). Op de eerste dag was iedereen nog een beetje gespannen om de studio in te gaan, maar al snel voelden alle workshopbegeleiders zich helemaal thuis tussen alle camera’s. Via een groot scherm staat de studio in verbinding met de ruim 300 deelnemers vanuit huis. Vragen werden live via Teams aan de studio gesteld waardoor het voelde alsof de deelnemers ook echt in dezelfde ruimte aanwezig waren.

 

ontspannen sfeer

Naast de serieuze onderwerpen, was er tijdens de Week van de Omgevingswet ook tijd voor ontspanning en plezier. De hele week hing er een fantastische, ongedwongen sfeer. Elke ochtend werd door Erik-Jan Kleingeld geopend met BWT TV. In de BWT funvideo hoor je de spraakmakende BWT TV tune en zie je hoe de collega’s los gingen op de plaatjes die waren aangevraagd. De ontspannen sfeer bleef er de hele dag in, wat voor veel hilariteit zorgde tussen de kennisdeling door. Ook was het voor de workshopbegeleiders vanuit de studio om elkaar – na 1 jaar! – eindelijk weer eens in het echt te zien. Met een stralend blauwe lucht en lekker zonnetje werden de laatste voorbereidingen van de workshops (en het nodige bijpraten) gedaan vanaf het terras. Met uitzicht over Mathenesse aan de Maas.

En dit alles is in een kleine 5 weken tijd van eerste studiobezoek tot uitvoering gebracht. Dit alles is mogelijk gemaakt door het harde werken van opdrachtgevers Josien Dragt, Lotte Hoek en Yvette de Bruin vanuit de gemeente. De dames hebben samen met alle workshopbegeleiders het inhoudelijk programma vormgegeven. En natuurlijk was de week ook niet mogelijk zonder het team van Online Video Producties:
Eelco Romeijn als schakeltechnicus, Teams-operator Debbie van Steenpaal, Tessa Engelmoer was onmisbaar als camera assistentie. Kek liet alle workshopbegeleiders tot bloei komen als visagist, Oscar Langerak de opnameleider en Saskia Roeleveld als producer.

 

Wat vond je goed aan de samenwerking?

Antwoord Lotte Hoek: “Heel erg goed. Lekker pro-actief meedenken.”

 

Wat vind je goed aan het eindresultaat?

Antwoord Lotte: “Door toffe setting, professionele look en aansprekende vormen zag het er zeer verzorgd uit.”

REAGEER