videomagazine Over Mathenesse afl. 1

Op dinsdag 26 maart gaat het nieuwe videomagazine Over Mathenesse in première op OPEN Rotterdam.

 

Over Mathenesse is een periodiek videomagazine dat wordt gemaakt door Online Video Producties. Het magazine brengt berichten over de wijken Oud-Mathenesse, het Witte Dorp en M4H aan een breed Rotterdams publiek.  Elke aflevering zoomt in op een belangrijk thema in de wijk. In vijf rubrieken, waarbij altijd de mens centraal staat, wordt het thema vanuit verschillende perspectieven belicht.

 

De vijf rubrieken voor iedere aflevering bestaan uit: een interview met een prominente bewoner, een beeldportret van een lokale onderneming, verslaggeving van een evenement, een onderzoeksreportage over een kwestie die in de wijk speelt, en een voxpop over een actueel en relevant onderwerp. Alle rubrieken hebben betrekking op een centraal thema, met de lente en een nieuw begin als inspiratie voor de eerste aflevering.

 

Interview met wijkraadslid Andro Wittenberg

In dit interview maken we kennis met Andro Wittenberg, snoepjesmaker en wijkraadslid in Mathenesse.

Bon Sjans

De lente staat in het teken van een nieuw begin. Als iemand daar veel van weet, zijn dat de stoere jongens van Bon Sjans. Neem een kijkje achter de deuren bij de werkplaats waar jongeren met een zwaarder rugzakje dan gemiddeld werken aan zowel prachtige meubels als aan zichzelf.

Fietslessen

Fietsen is een oer-Hollandse traditie die voor veel Nederlanders net zo vanzelfsprekend is als lopen. Maar hoe ziet dat eruit als je nieuw bent in Nederland en dit nog moet leren? Neem een kijkje bij de lessen van de Fietsersbond die nieuwe Nederlanders in het zadel helpt van onze cultuur.

Diversiteit winkelstraat Franselaan

Mathenesse is een zeer diverse wijk, maar geldt dat ook voor het lokale winkelgebied? In deze aflevering onderzoeken we de huidige staat van de winkelstraat de Franselaan met behulp van bewoners, ondernemers en de gemeente Rotterdam.

Lentekriebels

De lente is eindelijk daar en dus kunnen we steeds meer genieten van de zon. Ook hier in Mathenesse worden de lokale Rotterdammers blij van het weer. In deze aflevering van Over Mathenesse ligt de focus op de lentekriebels in Mathenesse.

“Met dit weer komen alle mooie dames naar buiten”, lacht een Rotterdammer. Hij is maar al te blij dat de lente is aangebroken. “Daar hoort een goed kapsel en mooie kleren bij. En natuurlijk ook gewoon een dikke stapel geld op zak.”

Credits

met dank aan
Andro Wittenberg
Jantien Buist
Etienne v/d Giessen Leatemia
Freedo Leewis
Erik Spijker
Beer Pijpker
Jaro Illing
Rachid Ouanan
Anneke Lagendijk
Wouter Zuidema
Benjamin Sobatinov

regie
Oscar Langerak

productie
Dženita Čamo

administratie
Elisabeth Woning

redactie
Puck Wouters
Tom Damen
Sandra Degen
Maysa de Vries
Oscar Langerak
Anne-Rixt Korte

camera
Marie-José van den Berg
Oscar Langerak

montage
Puck Wouters
Tom Damen
Marie-José van den Berg

eindmontage
Oscar Langerak

adviezen
Kek

openingsgedicht
Derek Otte

voice-over
Tom Damen

vormgeving
Naomi Jacobs

social media
Dylan Donia

Dit programma is mede
mogelijk gemaakt door
Wijkraad Mathenesse
Gemeente Rotterdam
Cultuur Concreet
Projectbureau M4H
WMO Radar

Geproduceerd door
Online Video Producties

in opdracht van
OPEN Rotterdam
©2024

praatmee@overmathenesse.nl