Touch-Tell-Sell Videomarketing Strategie

Touch-Tell-Sell Videomarketing Strategie

Videomarketing is het onder de aandacht brengen van een merk, dienst, gebeurtenis of product door middel van video. Maar hoe doe je dat dan en waar begin je?  De Touch-Tell-Sell Videomarketing Strategie is een bewezen methode hoe je het onderwerp in een drietrapsraket onder de aandacht brengt.

 

Touch

Op dit niveau introduceer je het merk en breng je het voor de eerste maal onder de aandacht. Daarbij wil je net als bij een elevator-pitch goed onder de aandacht brengen waarvoor je staat. Met welke missie ben je op pad gegaan? Wat is je visie waarmee jij het anders ziet en doet dan anderen in jouw omgeving. Wat is je why, je purpose en wat zijn je merk- en kernwaarden. Maar bovenal wat is merk-waardig?

 

Nadat je de antwoorden hebt geformuleerd op deze vragen is het zaak om er een verhaal van te maken. Een verhaal dat beklijft. Dat nog lang bij je publiek blijft hangen. Een verhaal dat tot nadenken stemt. Dat de mensen die jouw verhaal horen en zien emotioneel weet te raken. Jouw verhaal slaat een brug van de vertrouwde eigen veilige wereld van het publiek naar jouw wereld. Eerst nog onbekend maar na het zien van jouw video een nieuwe plek dat verder onderzocht dient te worden. Een wereld die het publiek zich eigen wil maken. Door verbinding te maken spreek je zoveel mogelijk zintuigen aan.

 

Merkverhaal

Een Touch-video is je merkverhaal, waar jij en iedereen in de organisatie rotsvast in gelooft. Dat is een verhaal dat je maar eens in de zoveel jaren verteld. En dat vertel je uiteraard zo zorgvuldig mogelijk, waarmee je zoveel mogelijk impact maakt. Daar mag best wat tijd voor genomen worden. Soms is de Touch-video wel drie tot tien minuten. Maar kan net zo goed de lengte van een mini-documentaire hebben. Maar maak verschillende versies van verschillende lengtes, zodat je op verschillende manieren en plekken weet op te vallen en de video in te zetten. Belangrijk is dat je oorspronkelijk en authentiek bent. Niets geveinsd maar oprecht en vol zelfvertrouwen. Dat trekt aan. Hoe je dat verhaal verteld kan op vele manieren. Daar zijn al vele creatieve concepten voor verzonnen.

 

Een prachtig voorbeeld van een touch video is deze van Triodos Bank gemaakt door Dawn. Of dit voorbeeld van VideoAgency gemaakt voor Simon Lévelt. En deze die ik gemaakt heb voor Carrière Uitzendbureau.

Tell

Nadat je publiek kennis heeft gemaakt met jouw merk, product, dienst of gebeurtenis is het zaak om verdieping te bieden. En ook om de aandacht vast te houden. Ze opnieuw weten te verleiden tijd te nemen om naar jouw verhaal te luisteren. Waar je voor staat heb je al verteld en laten zien. Dus nu ga je het op een andere manier doen.

 

Op dit niveau bewijs je waar je voor staat. Je laat voorbeelden zien die onderstrepen wat jij allang weet maar je publiek nog niet. Je toont wat jou relevant maakt. Aan de hand van inspirerende verhalen informeer je jouw publiek. Nadat ze emotioneel geraakt zijn en de brug via de Touch-video zijn overgegaan naar jouw wereld zul je ze tonen wat daar te halen valt. What’s in it for them. Waarom dit de plek is waar ze willen zijn.

 

Journalistiek

Op een niet dwingende, bijna journalistiek neutrale, wijze breng je informatie over. Daar zijn meestal meerdere video’s voor nodig. In deze video’s geef je antwoord op vragen als: Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Noem het instructievideo’s, wist-je-datjes, how-to-video’s maar ook testimonials (getuigenissen) van klanten, bezoekers en/of eigen medewerkers.

 

Het zijn video’s die het fundament van vertrouwen in het merk verstevigen. Je toont aan dat je waarmaakt waar je voor staat. De gewenste reactie van je publiek is, nadat ze deze video’s hebben gezien, dat ze je accepteert als een autoriteit.

 

Hieronder voorbeelden van goede Tell-video’s voor Simon Lévelt, Broekman Logistics en KAVB gemaakt door VideoAgency, waarbij ik betrokken was als account, cameraman en/of editor.

Sell

En dan is het tijd voor conversie. De call to action. Je hebt verteld en aangetoond wie je bent en waar je voor staat. Nu wil je werkelijk dat je publiek de verbinding met je aangaat. Dat is vergelijkbaar met een zakelijke transactie. Ja, dat wil ik! Waar kan ik mijn handtekening zetten?

 

Kenmerkend aan Sell-video’s is dat ze korte bondige boodschappen zijn zonder emotionele poespas of uitgebreide handleiding. Maar met een onmiskenbare call-to-action. Solliciteer nu! Klik hier en ontvang 20% korting! Schrijf je in! Word lid! Doe mee!

 

Wel kun je elementen uit de Touch-video laten terugkomen. Je verwijst zo naar de mogelijkheid om het publiek onderdeel te laten worden van jouw wereld. En na het zien van deze video is helemaal duidelijk hoe dat kan.

 

Zoals onderstaand voorbeelden die oproepen iets te kopen in een Simon Lévelt winkel, een masterclass in de Kunsthal te bezoeken en om te solliciteren bij Carrière Uitzendbureau.

Touch-Tell-Sell Videomarketing Strategie

Zo werkt de methode dus. Je kunt eindeloos variëren met de type video’s of onderwerpen waarmee je op verschillende niveau’s je merk in de kijker speelt. Vooral op tell en sell niveau kun je met veel verschillende type video’s laten zien en vertellen waar je voor staat. Het uiteindelijke doel blijft uiteraard dat je je publiek weet te vergroten en aan je weet te binden.

 

Heb je na het lezen van dit artikel zin om aan de slag met een Touch-Tell-Sell Videomarketing Strategie voor jouw merk, bedrijf of organisatie? En jeuken je handen om jouw diensten, producten, of evenementen onder de aandacht te brengen. Dan hoop ik dat bovenstaand artikel je geholpen heeft om te beginnen. En anders kom je ik met alle plezier je het geheel vrijblijvend nog eens persoonlijk uitleggen. Ik stuiter van de ideeën waarmee we jouw onderwerp onder de aandacht kunt brengen.

reageer