Start je carrière, deel 1

Zo, tijd om tussentijds de balans op te maken: 20 jaar geleden afgestudeerd als kunstenaar en mijn eerste btw-nummer aangevraagd. Vandaag ben ik honderden uren aan videoproducties verder. Heb ik een lokale omroep OPEN Rotterdam geïnitieerd. 6 BV’s opgericht. Ben ik een keer gefuseerd, heb ik eens een investeerder aangetrokken en ook weer afbetaald. Partners gehad. In een MT gezeten. Een crowdfundingtraject doorgelopen. Tientallen personeelsleden aangenomen en er ook enkelen moeten laten gaan. Videomarketingadviezen geschreven en uitgevoerd. Uren doorgebracht op netwerkborrels. Heel veel offertes verstuurd en gelukkig ook veel facturen. Websites ontwikkeld en beheerd. Meegedaan aan publieke aanbestedingen en ook gewonnen. Me daardoor videopartner van enkele hele grote organisaties mogen noemen. Een leiderschapscursus doorlopen en vele boeken over management gelezen of beluisterd. Ik weet niet hoe vaak met accountants, financieel adviseurs en boekhouders me over cijfers gebogen en heel veel meer spreadsheets bestudeerd.

 

Doodziek

Ook veel, heel veel nachten wakker gelegen. Zorgen gemaakt. Hondsberoerd of doodziek toch maar naar de zaak gegaan. Heel erg moe van geworden. Ruzie gemaakt, alle mogelijke emoties ervaren, het werk gehaat en ervan gehouden, het meegenomen op vakantie en geen weekend los kunnen laten. Integriteit en vertrouwen in een ander daglicht bekeken en betwijfeld. De grap gehoord: wie is die man die op zaterdag het vlees aansnijdt? Maar ook tegen een burn-out aangezeten, een ADHD diagnose gekregen en met diverse psychologen gesproken. Mijn passie kwijtgeraakt; waarom doe ik dit allemaal? Op een gegeven moment had ik een sticker op mijn laptop waar ik de hele dag naar keek; een kleine vraag waaruit je veel subvragen kan halen: moet ik dit nu doen? Moet het, of hoeft het niet zo nodig? Ben ik het, of kan een ander het ook (kan ik het delegeren?). Moet het nu of kan het ook een ander moment? En wat moet er eigenlijk precies gedaan worden? Totdat ik er even helemaal klaar mee was.

 

Passie

En dat was in het begin van 2019. Het was klaar. Ik was mijn passie kwijt. Realiseerde me dat alleen nog maar bezig was met bedrijfsorganisatorische processen en moeizame salestrajecten. Maar slechts sporadisch betrokken was met de core van de business: het maken van video. Ik was verstrikt geraakt in de regels van de organisatie en voelde me doodongelukkig. Wat doe je dan?

 

Frisse start

Wat ik gedaan heb is mijn holding BV en daarmee al mijn aandelen in de andere bedrijven verkopen aan mijn partner. Dat gaat niet over één nacht ijs en daar ging wel wat onderzoek en gesprekken aan vooraf. In juni waren we het erover eens en heb ik me 1 juli bij de KVK ingeschreven als ZZP-er. Grappig ik kreeg een nieuw BTW-nummer dat nu op B02 eindigt. Een mooi detail dat aangeeft dat ik voor een tweede keer opnieuw begin. Een frisse start waarbij ik tijdens een goede zomervakantie met mijn gezin heb nagedacht wat ik voorlopig niet meer wil en wat juist wel. Video’s maken, concepten schrijven, filmen, editten; eigenlijk mijn 20 jaar aan videomarketing en -communicatie ervaring inbrengen. Voorzichtig benader ik mijn opgebouwde netwerk voor een hernieuwde kennismaking. Ik heb een nieuwe website gestart om mezelf opnieuw te positioneren en werk gelukkig alweer aan enkele mooie projecten. Daarover meer in een volgende blog.

REAGEER