Stanislaw Tremor – Pre Mortem

De 44-jarige Rotterdamse straatdichter Stanislaw Tremor vertelt over zijn dood op 3-jarige leeftijd en zijn tragische levensweg daarna.

In februari 2006 tijdens Motel Mozaïque koopt Oscar ‘s-nachts op straat van Stanislaw een gedichtenbundel. Deze teksten raken hem diep en inspireert hem om de teksten op muziek te zetten. Net gestopt met zijn laatste band en op zoek naar een nieuwe uitdaging kan hij met deze teksten als uitgangspunt zijn creatieve ei helemaal kwijt en begint demo’s te maken waarbij hij alle partijen voor zijn eigen rekening neemt. Hij maakt gebruik van samples, midi en gitaren om de arrangementen zo in elkaar te zetten dat de juiste sfeer is gezet voor de gedichten van Stanislaw.

 

Stanislaw Tremor (44 in 2006) is de man die verantwoordelijk is voor alle teksten. Hij schrijft reeds sinds de jaren 80 en publiceert deze in zijn bundel: ‘Te Commu Of Ni Ceren’. Stanislaw is in die tijd een actieve vrijwilliger in de Pauluskerk van dominee Visser.

 

In deze film hoor je zijn verhaal, zijn we bij Stanislaw thuis, aanwezig bij het opnemen van de cd, bij optredens in de Pauluskerk en het Camping Rotterdam festival.

 

Deze film is gemaakt in de tijd dat interlaced mini-dv en 4:3 beeldverhoudingen nog de standaarden waren. Daardoor is de beeldkwaliteit niet zoals we gewend zijn in 2020.