Rotterdam de boer op!

Spectaculair meer biodiversiteit op het platteland, eerlijk geproduceerd regionaal eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. In Rotterdam komt deze droom tot leven dankzij een speciale gift van 5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Natuurmonumenten heeft samen met boeren, ketenpartijen, (online) supermarkten en ondernemers een unieke coalitie gesmeed. Negentien partijen werken hier samen om deze ambitieuze droom waar te maken.

 

Online Video Producties is gevraagd om de feestelijke lancering vast te leggen in een video.

 

Natuurmonumenten stroopt de mouwen op om samen met 18 partners de droom ‘Rotterdam de boer op!’ te realiseren. Het is de start van een grote omwenteling op het Rotterdamse platteland èn in de stad: meer biodiversiteit op het Rotterdamse platteland, (h)eerlijk regionaal geproduceerd eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. Want de teelt van een krootje uit de Hoekse waard kan natuurvriendelijker en de weg van een stuk kaas uit Midden-Delfland naar de Rotterdamse consument kan korter. Dat vinden de 19 samenwerkende partijen bestaande uit boeren, ketenpartijen, retailers, financiële instellingen, natuurorganisaties, kennisinstituten en ondernemers. De Nationale Postcode Loterij kent vijf miljoen toe om een start te maken met deze gezamenlijke droom.

 

In de video: Bert Wijbenga (wethouder gemeente Rotterdam), Arie van den Berg (Melkveehouder uit Midden-Delfland), Dorine Manson (managing director Nationale Postcode Loterij), Natascha Hokke (boswachter Natuurmonumenten) en Marc van den Tweel (algemeen directeur Natuurmonumenten) vieren de start van Rotterdam de boer op!

 

camera & montage: Oscar Langerak
additioneel camerawerk: Pieter Huisman

 

meer informatie:
https://www.natuurmonumenten.nl/rotterdam-de-boer-op