Midden in Rotterdam

Rotterdam had niet opgebouwd kunnen worden zonder de inzet van ondernemende Rotterdammers.

 

Rotterdam is een stad die zich constant ontwikkelt. Een stad waar mensen vooral veel dóen en waar inwoners zelf kansen creëren en pakken. In deze videoserie, in opdracht gemaakt van D66 Rotterdam worden voorbeelden getoond van Rotterdammers die prachtige initiatieven zijn gestart en ervoor zoveel mogelijk de eigen verantwoordelijkheid hebben genomen.

 

Winkelcentra, scholen in het basis- en voortgezet onderwijs, sportvoorzieningen, culturele instellingen, evenementen en veel wijkparken zijn er dankzij initiatieven uit de stad. Dat is ook precies hoe D66 Rotterdam de relatie tussen het stadhuis en de stad zien: Rotterdammers nemen het initiatief en de gemeente faciliteert waar mogelijk en nodig. Daarom heeft D66 Rotterdam ook het stadsinitiatief gelanceerd. Maar op veel meer vlakken kunnen stadhuis en Rotterdammers samen bouwen aan de toekomst van onze stad.

 

D66 Rotterdam is van mening dat het stadsbestuur veel meer gebruik kan maken van de kracht van de stad. Het initiatief komt nog veel en veel te veel uit het stadhuis en er wordt nog veel te weinig gebruik gemaakt van initiatieven uit de stad zelf, of het nou gaat om nieuwe woonconcepten, sportvoorzieningen, ideeën om het onderwijs te verbeteren, initiatieven van bewoners om ook zelf aan de veiligheid te werken of skaters die het liefst zelf een nieuw ontwerp maken voor Skatepark Westblaak.

 

Het is de overtuiging van D66 Rotterdam dat als het stadhuis de ramen en deuren meer opent voor Rotterdammers, de stad er niet alleen beter van wordt, maar dat het ook helpt om de gemeentebegroting op orde te krijgen. De gemeente hoeft dan minder zelf te doen en kan zich weer concentreren op basisvoorzieningen in de stad. Bovendien gelooft D66 Rotterdam er in dat initiatieven die uit de stad komen, vaak beter aansluiten bij de behoeften van Rotterdammers.

 

producent: Oscar Langerak
productie: Abdul Ririn
camera + montage: Stefan de Graaff

Schrijf je in voor de nieuwsbrief