Mathenesse aan de Maas sizzle reel

logo-geel.png

Met deze sizzle-reel video wordt de kracht van het nieuwe wijkinitiatief Mathenesse aan de Maas zichtbaar. Krijgt het gemeenschapsgevoel van de wijk een impuls. En wordt gewerkt met een programmering aan een toekomst met perspectief.

 

Het Verbeterplan Mathenesse aan de Maas waar bewoners met ondernemers, professionals en ambtenaren samenwerken. Niet klagen, maar samen dingen doen en werken aan een gezamenlijke stip aan de horizon. Niet de vergeten wijk achter de dijk waar de teloorgang gaande is, maar een wijk die met een samenhangend pakket van maatregelen en projecten komt. En zowel kijkt achter als over de dijk. Het geeft een mooi beeld wat er nodig is in de ogen van mensen die er leven, wonen en werken. Met in het achterhoofd de uitspraak van het college van wederzijds profijt t.a.v. de ontwikkelingen in M4H.

 

Een ontmoeting met bewoner Oscar Langerak van Online Video Producties bracht de realisatie van deze video voort. Veel input was er al voorhanden. De foto’s van bewoner Laisa Maria, de vormgeving van bewoner Naomi Jacobs en de voice-over stem van bewoner Tiziana Silva laten het verborgen talent van de wijk zien. De dronebeelden tonen in een flits de schoonheid van het verborgen én verre westen van Rotterdam. Met de rivier de Maas in de achtertuin van de wijk. Al deze mensen zijn trots op wat ze kunnen laten zien. het devies: met elkaar de schouders eronder, werken we aan een nieuwe toekomst van deze wijk.

 

In opdracht van: Mathenesse aan de Maas
Productie/regie/edit: Oscar Langerak
Tekst: Annemarie Sour
Beeld: Laisa Maria
Vormgeving: Naomi Jacobs
Voice-over: Tiziana Silva