Terugblik van Oscar als bestuurslid van Platform Communicatie en Marketing Rotterdam

Bedankt lieve bestuursleden van PCM Rotterdam voor de geweldige tijd die we samen hebben doorgebracht. Jullie zorgden voor vele gezellige en leerzame momenten en een prettige samenwerking in de afgelopen 5,5 jaar. Vooral tijdens de bijzondere coronaperiode hebben we als team intensief samengewerkt en ons door de uitdagingen heengeslagen, wat heeft geleid tot onvergetelijke herinneringen en mooie resultaten.

Van februari 2019 tot en met augustus 2024 hebben we veel bereikt: een nieuwe huisstijl, een nieuwe website, een nieuw administratiesysteem, en een nieuw ticketsysteem. Ook heb ik Vanessa Vloemans geïntroduceerd als ondersteuning voor het secretariaat.

Daarnaast heb ik met veel plezier mijn helden Manfred van Doorn, Kees Klomp en Cor Hospes als sprekers kunnen aandragen en de samenwerking met Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals opgezet. Ook heb ik zelf eens mogen spreken met Dženita Čamo en Puck Wouters over videomarketing; kortom ik ben heel tevreden over alles wat er is bereikt.

De laatste tijd merk ik dat ik minder aandacht kan geven aan de inhoud van de kennissessies, wat ik jammer vind. Daarom verlaat ik het bestuur en blijf ik uiteraard nog wel als lid betrokken en zal ik zoveel mogelijk de avonden bijwonen, of zoals Ton Rodenburg dat benoemd (ook al jarenlang trouw lid van PCM Rotterdam): “Kennis delen met kennissen.”

Ik ben momenteel bezig met de oprichten van mijn eigen stichting Voor Mathenesse, waar ik directeur van word, en ik ben toegetreden tot het bestuur van de vereniging De Maatschappij – Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel (Department Waterweg Noord). Ook mijn eigen onderneming, Online Video Producties, loopt goed en vragen de producties voor Rijksoverheid, Ministerie van Algemene Zaken, DPC (Dienst Publiek en Communicatie) veel aandacht. Daarom is het voor mij nu het juiste moment om het stokje over te dragen.

Nogmaals bedankt, Huug Barendrecht, Karin van Reeuwijk, Alma (ألما) Musinovic voor de fantastische tijd en tot de volgende kennissessie!