Water Sensitive Rotterdam

Water Sensitive Rotterdam is een organisatie die Rotterdammers helpt bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering. Oscar heeft bedacht om verschillende type video in te zetten hiervoor. Blijkt dat de projectleider een filmfreak is en graag een filmtrailer voor een fictieve film in de bioscoop wil zien; ambitieus en heerlijk om te doen.

Oscar heeft toen een brainstorm georganiseerd met mensen van Water Sensitive Rotterdam en regisseur Felix Kops om het idee uit ter werken en als VideoAgency uiteindelijk de productie van deze trailer voor een fictieve rampenfilm te maken.

Regisseur Felix Kops wilde dan wel weer graag John de Wolf -met mat- in beeld brengen. En ook graag een echte flamingo. Geen probleem voor producer Anouk van der Stel.

In 2030 heeft de klimaatverandering doorgezet. Lange perioden van intensieve regen en grote droogte wisselen elkaar af. Ook lokale, kortdurende extreme buien komen voor. Met de ‘ROT’ video wordt een beeld geschetst van de stad Rotterdam vraagt Water Sensitive Rotterdam (WSR) aandacht voor deze ontwikkelingen. Duidelijk is dat Rotterdammers zelf een steentje bijdragen om een klimaatbestendige stad te creëren.

De video schetst, in de stijl van een trailer voor een rampenfilm, een filmisch beeld vanuit het perspectief van twee collega’s (John Buijsman en Jordy Dijkshoorn), de burgemeester van Rotterdam (Quintis Ristie) en ‘actieheld’ John de Wolf. Patrouillehelikopters vliegen over de stad, de droogte teistert de havens terwijl op andere momenten het water aan alle kanten dreigt door te breken…
Is dit het toekomstbeeld van Rotterdam?