Klimaatburgemeester Aïcha

logo-geel.png
LOGO-CULTUUR-CONCREET-GEKLEURDE-ACHTERGROND.png
opzoomermee-logo-full.png
havenloods.jpg

klimaatburgemeester Aïcha vergroot klimaatbewustzijn onder bewoners via lokale rolmodellen.

 

We hebben een videoclip 90’s style gemaakt met klimaatburgemeester Aïcha in Oud-Mathenesse / Witte Dorp. Zo vergroten we op een ludieke manier het klimaatbewustzijn onder bewoners (van heel Rotterdam) via lokale rolmodellen. Verschillende personen vertellen op swingende wijze een beeldverhaal waarin Aïcha steeds aanwezig is. Verspreiding gaat via Mathenesse aan de Maas en OPEN Rotterdam.

 

Stimuleren

Wees allen bewuster. Om die reden wil klimaatburgemeester Aïcha Raqibi anderen stimuleren om ook Klimaatburgemeester te worden, want iedereen kan dat zijn. Want wij in Oud-Mathenesse-Witte Dorp zijn dat en laten dat ook graag zien. Mede door de uitgifte van 300 energieboxen verkregen van Benno Wilk Gemeente Rotterdam voor onze ouderen kwam dit Hip Hop Klimaatlied tot stand (deze actie is ondertussen voorbij). Aïcha werd uitgelicht door Minister Jetten van Klimaat en er zou een videofilmpje komen. Toen dacht ze: “Wow dan moet ik zeker de personen benoemen die mij ontzettend mee hebben geholpen met de uitgifte van 300 energieboxen in de Poelsflat in onze wijk Oud-Mathenesse Witte Dorp”. Met als gevolg dat spontaan op een avond klimaatburgemeester Aïcha een Hip Hop Lied bedacht waarin ze iedereen benoemt en wat ze doen. Maar vooral Piet van 89 jaar stond haar bij en zo ontstond dit Hip Hop Lied. Omdat Piet altijd de afval van de straat met een prikker afgaat.

 

Oscar Langerak

Klimaatburgemeester Aïcha stuurde het gezongen Hip Hop lied rond in haar netwerk. Zo kwam het ook terecht bij mede-bewoner Oscar Langerak van Online Video Producties en kwartiermaker bij stichting Mathenesse aan de Maas. Hij werd direct enthousiast om er muziek onder te zetten en er een videoclip bij op te nemen. Samen vroegen ze er een bewonersinitiatief op aan en subsidie bij Cultuur Concreet. Zo is dit project tot stand gekomen.

 

Credits

productie: Dzenita Camo
script: Beke Olyrhook
regie: Oscar en Kek
styling en visagie: Kek
D.O.P.: Vincent Smit (Fresh Motion) en David de Bruijn
montage: Jerry Gerritse
eindmontage: Oscar Langerak
muziek: 50 Cent – In da Club
audionabewerking en mixage: Dennis van Rijswijk (Phase Factory)
productieondersteuning: Aïcha Raqibi

 

Mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van een bewonersinitiatief en Cultuur Concreet.